ذرات نانو سیلیکا

ذرات نانو سیلیکا


مزیت اصلی نانو سیلیکا، مساحت سطح ویژه بالای آن نسبت به میکرو سیلیکا بوده که باعث برهم‌کنش‌های بیشتر آن در محیط‌های مورداستفاده می‌شود. ذرات سیلیکا در ابعاد نانومتری با سهولت بیشتری پایدار شده و سیلیکای کلوئیدی پایدارتری تشکیل می‌دهند.
سیلیکای کلوئیدی با مواد پلیمری و فولاد ضدزنگ واکنش نمی‌دهد. از چدن یا فولاد کربنی برای نگهداری کلوئید سیلیکا استفاده نکنید. سل‌ها باید در دمای ۵ تا ۳۵ درجه سلسیوس نگه‌داری شوند. اگر سل در شرایط یخ‌زدگی قرار بگیرد، رسوب‌کرده و پایداری خود را از دست می‌دهد. دماهای خیلی بالا ممکن است باعث رشد میکرواورگانیزم‌ها و یا کاهش پایداری بلندمدت سیلیکا سل شود.

استفاده از نانو ذرات سیلیکا

می‌توان پمپ‌های مختلفی را برای استفاده از سیلیکای کلوئیدی بکار برد. توصیه می‌شود که تمام پمپ‌ها را با آب تمیز شسته و قبل و بعد از استفاده خشک نمایید. به‌منظور تمیز کردن ظروف نگهداری، چندین راه‌حل مفید وجود دارد. اولین روش شستشوی ظرف با آب تحت‌فشار است. دومین روش شستشوی محتویات ظرف با یک محلول ۴-۵ درصد سدیم هیدروکسید (حرارت داده‌شده در ۵۰-۶۰ درجه سلسیوس) می‌باشد.

نانو کلوئید سیلیکا

کلوئید سیلیکا (سیلیکا سل) سوسپانسیونی از ذرات آمورف، ریز، غیرمتخلخل و نوعاً کروی سیلیکا در یک فاز مایع می‌باشد. کلوئید سیلیکا چگال‌تر از آب بوده و به روش الکترواستاتیک پایدار شده تا به ذرات اجازه بدهد به‌صورت معلق در محلول باقی بمانند. انواع مختلفی از سیلیکای کلوئیدی وجود دارد؛ اما تمام آن‌ها از ذرات سیلیکا در محدوده اندازه ۳ تا ۱۵۰ نانوم‌تر تشکیل‌شده‌اند. مورفولوژی این ذرات، کروی یا شبه کروی بوده و می‌توانند به‌صورت ذرات مجزا و یا به میزان محدودی به‌صورت کلوخه ظاهر شوند. وابسته به روش و شرایط تولید، ذرات تشکیل‌شده دارای توزیع اندازه وسیع و یا باریک می‌باشند.سیلیکا سل به‌عنوان یک پیش ماده پرکاربرد در بسیاری از کاربردهای صنعتی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

نانو سیلیکا در ساخت‌وساز

برای افزایش دوام و استحکام بتن، بهبود عملکرد سیمان و تقویت زمین

ذرات نانو سیلیکا در ریخته‌گری

به‌منظور افزایش دقت، استحکام، ایمنی و اطمینان در صنعت ریخته‌گری از قبیل ریختگی دقیق و مواد نسوز

نانو سیلیکا در صیقل‌کاری

ایجاد سطوح صاف و تقریباً بی‌عیب بر روی نیمه‌رساناهای سیلیکونی، ویفرهای یاقوت کبود و لنزهای اپتیکی

نانو سیلیس در لایه نشانی

کاربردهای سیلیکا سل در صنعت پوشش دهی شامل روکش کردن چوب، پوشش‌های مقاوم در برابر سایش، پوشش‌های عایق و غیر آلی، پوشش‌های غیر چسبناک، صنعت کاغذ، جوهرافشان و عکاسی، رنگ‌دانه و پرکننده، فیلم‌های پلاستیکی، پوشش‌های محافظ و تزیینی می‌باشد که منجر به بهبود سختی و دوام، بهبود خواص ضد لک پوشش‌ها و… می‌گردد.

سایر کاربردهای نانو سیلیس

علاوه بر کاربردهای ذکرشده سیلیکا سل می‌تواند در صنعت چسب سازی، تصفیه آشامیدنی‌ها، کاتالیست-‌ها، باتری‌های ژله‌ای و AGM، نساجی، مواد تمیزکننده و تصفیه آب به کار رود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *