انواع نانو ذرات

نانو ذرات انواع مختلفی دارند و با توجه به کاربردشان هرکدام در بازار به صورت خاص خرید و فروش می شوند. درایران که از نظرعلم نانو یکی از کشورهای پیشرو می باشد بازار خوبی برای نانو ذرات وجود دارد. نانو ذرات مواد خاصی هستند که براساس شکل، اندازه ایی که دارند در انواع مختلفی طبقه بندی می شوند و هریک از آنها نیز از خاصیت های مختص به خود را دارند.

انواع نانو ذرات

انواع نانو ذرات در ابعاد مختلف

انواع نانو ذرات در ابعاد مختلف طبقه بندی می شوند مانند صفر بعدی، یک بعدی، دو بعدی

  • نانو ذرات صفر بعدی مانند: نقاط کوانتومی
  • نانو ذرات یک بعدی مانند: نانو لوله ها، نانو سیم ها
  • نانو ذرات دو بعدی تک اتمی: استافین، سیلیکین، فوسفورن و گرافن

انواع نانو ذرات

انواع نانو ذرات براساس شکل و اندازه

  • نانو ذرات مبتنی بر کربن که شامل فولرون ها و نانو لوله های کربنی
  • نانو ذرات مبتنی بر لیپیدها
  • نانو ذرات پلیمری
  • نانو ذرات نیمه رسانا
  • نانو ذرات سرامیکی
  • نانو ذرات فلزی

نانو ذرات مبتنی بر کربن که شامل فولرون ها و نانو لوله های کربنی

نانولوله های کربنی به ۲ دسته تک دیواره و چند دیواره طبقه بندی می شوند. فولرن ها یا C60 یا توپ باکی (به یک توپ فوتبال شبیه می باشد) و یا باکمینستر نام دارد. آرایش ۵ و ۶ ضلعی را دارا می باشند. ازآنجایی که الکترون ها به هم نزدیک هستند. یک ماده رسانایی الکتریکی است و ساختار آن ، میزان توانایی و قدرت بسیار بالایی را داراست. کاربردهای تجاری فراوانی نیز دارد.

نانو ذرات مبتنی بر لیپیدها

دارای شکل کروی می باشد و از نظر ابعاد بین ۱۰ تا ۱۰۰ نانو متر تغییر می کند. نانوذرات لیپیدی شامل یک هسته جامد هستند، این هسته جامد از لیپید و یک ماتریس تشکیل شده اند. این ماتریس حاوی مولکول لیپید دوست است. کاربردهای فراوانی در حوزه هایی چون علم پزشکی، درمان سرطان، برای حامل دارو، رهاسازی و انتشار RNA دارد.

نانو ذرات پلیمری

خصوصیات غیر فلز ها و شبه فلز ها را داراست. نانو ذرات نیمه رسانا دارای کاربردهایی در دستگاه الکترونیکی، کاتالیزورنوری، فوتولپتیک ها، شکاف آب می باشد.

نانو ذرات نیمه رسانا

یک نوع از مواد جامد معدنی می‌باشد. از مواد مانند کاربیدها، فسفات ها، اکسیدها و کربنات ها ساخته شده است. نانو ذرات سرامیکی اگر از لحاظ شیمیایی در نظر بگیریم خنثی است ولی مقاومت حرارتی بسیار بالایی برخوردار می باشند. کاربردهای نانوذرات نیمه رسانا در تصویربرداری، تجزیه نوری رنگها، کاتالیزور نوری، دارو رسانایی می باشد.

نانو ذرات سرامیکی

اگر بخواهیم از نانوذرات سرامیکی به عنوان رسانایی دارویی خوب استفاده کنیم باید بعضی از مشخصات و خصوصیات این نانوذرات را از جمله نسبت سطح به حجم، اندازه، ناحیه سطح و سایر موارد را کنترل نمود .

نانو ذرات فلزی

تهیه و استخراج نانو ذرات فلزی به ۳ روش امکان پذیر می باشد: الکترو شیمیایی، فوتو شیمیایی، شیمیایی

کاربردهای نانو ذرات فلزی را در زیست محیطی، تشخیص، پژوهش ها، تصویربرداری از مولکول های زیستی می باشد.

انواع نانو ذرات

انواع روش های تولید نانو ذرات

روش های تولید برای نانوذرات دارای تنوع بسیار زیادی می باشد اما معمولا به ۳ گروه دسته بندی می شوند: سنتز شیمیایی، فرآیندهای حالت جامد، چگالش از یک بخار

انواع نانو ذرات

انواع نانو ذرات از لحاظ شکل و اندازه

نانو ذرات از ده ها یا صدها مولکول یا اتم ساخته شده است که دارای شکل و اندازه های مختلف می باشد از جمله: کروی شکل، آمورف، سوزنی شکل، کریستالی

انواع نانو ذرات

انواع نانو ذرات از لحاظ تجاری

نانوذرات از لحاظ تجاری به شکل‌های مایع و پودر خشک می باشند. در بعضی مواقع سوسپانسیون یا (خمیرشکل) مورد توجه قرار می گیرد. این ذرات را در شکل های میله ای، کروی، شاخه ای ، فلسی، ورقه ای و لوله ای می باشند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *