نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم به صورت یک ماده چند شکلی یا پلیمرف می باشد که از نظر ساختاری به ۳ حالت شبکه ایی مختلف از جمله فازهای آناتاز، روتایل، بروکیت تقسیم می شوند. فروش این ماده به صورت پستی است و به سراسر کشور ارسال می شود.
الف) فاز آناتاز: برای بدست آوردن آن تنها می توان در دمای پایین واکنش صورت گیرد و همچنین به عنوان فوتوکالیست یعنی در برابر نور خورشید بالاترین فعالیت را دارند. این امر موجب می گردد که نانو ذرات تیتانیوم دی اکسید اشعه فرابنفش را جذب نماید بطوریکه در تهیه کرم ضد آفتاب مورد استفاده قرار می گیرد.
از دیگر قابلیت های این فاز این است که وقتی به آن حرارتی تا دمای ۵۰۰ تا ۶۰۰ درجه سانتی گراد داده شود می تواند به فاز دیگری به نام روتایل مبدل گردد.
ب) فاز روتایل: اگر بخواهیم از لحاظ ترمودینامیکی بسنجسم می توانیم در میزان فشار معمولی به عنوان یکی از با ثبات ترین فازها فاز روتایل را در نظر بگیریم.
در زمان گذشته نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم فاز روتایل تنها در ساخت محصولات صنعتی مورد استفاده قرار می گرفت اما امروزه فاز آناتاز در مقایسه با فاز روتایل بالاترین کاربرد را در محصولات صنعتی دارد. در نهایت می توان نتیجه گیری کرد که فاز آناتاز و نیز فاز روتایل دارای باند گاف انرژی هستند و فعل و انفعالات نوری را دارا می باشند.
ج) فاز بروکیت: می توان بیان نمود که فاز آناتاز و بروکیت وقتی تحت تاثیر حرارت قرار می گیرد به فاز روتایل مبدل می گردد و همچنین به عنوان فازهای نیمه پایدار به حساب می آید.
ویژگی های نانو ذرات دی اکسید تیتانیوم
- از لحاظ شکل ظاهری به صورت جامد است.
- رنگ این ماده سفید می باشد.
- معمولا میانگین سطح ویژه ۱۰-۴۵ مترمربع بر گرم می باشد.
- میزان چگالی توده ای در دمای ۲۵ درجه سانتی گراد ۰٫۴۶ گرم بر مول
- توانایی جذب نور فرابنفش
- از ضریب شکست خوبی برخوردار است.
- فعالیت فوتوشیمیایی دارد.
- از نظر قیمت تولید نسبتا پایین است.
- در محیط هایی که مواد آلی وجود دارد بعنوان یک فوتوکالیست پایدار است.
بدون دیدگاه